Wij vertellen u graag meer over IMAP / POP3.

IMAP is een e-mail protocol die vaak wordt geleverd bij Hosting pakketten, dit om de gebruiker een totaaloplossing te bieden.
Eigenlijk is dit deels waar, met IMAP heeft u inderdaad een e-mail dienst zodat u e-mail kan verzenden en ontvangen zonder dat dit opgeslagen word op een computer of mobiel apparaat.

Een nadeel van IMAP vanuit het hostingpakket is dat er geen controle is op blacklisting en de protocol ook aardig verouderd is.
Tegenwoordig kiezen gebruikers voor een Exchangesync oplossing zodat u ook overal uw contactpersonen, agenda en taken bij de hand hebt.

POP3 is de voorganger van IMAP, met POP3 haalt u eigenlijk de mail op van de server en zet u deze lokaal op je PC, Mobiel of tablet neer.
Waneer u de e-mail binnen hebt gehaald op apparaat 1 dan komt deze niet meer op apparaat 2.